Ditec

Hva er Ditec?

Med Ditec sin 5-stegs behandling er lakken godt beskyttet, og du slipper å vokse og polere bilen.

Vår lakkbeskyttelse er en 5-stegs behandling som gir komplett lakkbeskyttelse i seks år. Bilen er da beskyttet mot ytre påvirkninger fra sol, trafikk, nedbør, mekanisk slitasje og annet som gjør overflaten matt og vanskelig å vaske. Under rebehandling hver 18. måned, demper vi striper og gjenstridig smuss og legger på mer beskyttelse slik at lakken alltid er optimalt beskyttet.

Med Ditec:

Beskytter du lakken

Slipper du å vokse og polere bilen

Beholder du bilens glans

Unngår du rust

Blir bilen lettere å vaske

Prosessen

En lakkert overflate er i utgangspunktet ujevn. At smuss og luftforurensning setter seg fast på en slik overflate er derfor naturlig. En lakkflate som er full av smuss gir ikke den glansen på bilen som den burde, og bilvask og ordinære rensemiddel klarer ikke å hente fram igjen glansen. I tillegg til at du mister glansen, vil smuss og forurensing i kombinasjon med syre i luften gjøre at en oksyderingsprosess starter i lakken. Dette gjør den enda mer matt og uren, og øker muligheten for rust. Regelmessig bruk av bilvask, bilvoks og polering av bil vil på sikt ikke være nok for å beskytte billakken, da slik overflatebehandling ikke klarer å fjerne de nedbrytende stoffene som har lagt seg i porene på overflaten. Å fjerne disse krever en meget avansert metode, og det er behov for dyprengjøring med rubbing og polering.  Ditec klarer dette, fordi Ditec utfører dyprens av bilens lakk før den beskytter den.

1.Håndvask

Bilen blir håndvasket og lakken rengjort med spesialrens som fjerner trafikkfilm og gjenstridig smuss.

2.Lakkrens

Bilens lakk blir behandlet med kjemi og en rondell som er tilpasset lakkens kvalitet. Toppene utjevnes og lakkens overflate blir glattere.

3.Dyprens

Med en kjemisk metode dyprenses de mikroskopiske porene. Det skapes et svakt overtrykk som påvirker urenheter, som så blir presset opp og ut av porene i lakken og fremkaller den fine glansen.

  1. Grunnbeskyttelse

Her starter dypkonserveringen som hjelper til å beholde den høye kvaliteten til Ditec. Dette produktet fyller ut porene og forsterker lakken, og fungerer som en aktivator som herder opp til neste behandlingsprosess; Topcoat.

  1. Lakkbeskyttelse

Topcoaten blir påført slik at porene og lakken fylles. Dette produktet forenes med de foregående og herdingen settes i gang. Bil og lakk skinner, og bilpleie blir enklere. Mer effektivt kan det ikke gjøres!

Etter en Ditec-behandling

Etter en Ditec-behandling er billakken beskyttet mot kjemisk nedbryting og kan således vaskes med alle anerkjente bilrelaterte kjemikalier. Vi anbefaler vannbasert avfetting (microemulsjon) ved bilvask. I vinterhalvåret kan det være hensiktsmessig å kombinere vannbasert avfetting med asfaltfjerner (petrokjemi). Slik sikrer man at all smuss er oppløst før man spyler med høyttrykk.

OBS! En Ditec-behandlet lakk må aldri behandles med slipemidler, polish eller voks, da slipemidler vil ødelegge behandlingen. Produkter for bilpolering og bilvoksing vil nedsette glanseffekten.