Stolt, ydmyk og sliten

2019 er det hele 19 år siden Hoff Bilpleie ble startet av Arild og sønnen Øyvind Hoff.

– Han var en viktig del av suksessen, forteller Øyvind varmt om sin far som døde for to år siden.

– Vi stod side om side hver eneste dag i seksten år. Han var et arbeidsjern av den gamle skolen, visste hva som skulle til for å få til ting, og var alltid til å stole på når det var mye å gjøre, forklarer han.

Det er nå åtte år siden Øyvind tok over bedriften som klargjører av både nye og brukte biler. Det samme året flyttet han forretningen fra Gomsrud til nyoppussede lokaler i Kobberbergsveien 8 ute på Skrim.

 

– Når du har jobbet i den samme bransjen i snart nitten år, blir du litt stolt av å ha holdt ut så lenge. Men du gjør det på grunn av en lidenskap for jobben, det å skape noe eget, smiler han.

De syv, åtte siste årene har han vært en autorisert Ditec-forhandler som beskytter både lakk, glass- og felger, og med et par tusen biler i året, har Hoff og hans ansatte, polert og vasket kanskje 38.000 biler på 19 år.

Kundene først

Når vi spør han hva det beste med jobben hans er, svarer han øyeblikkelig med et smil:

– Kundene! Mange av de har vært med siden vi begynte, og har blitt gode venner. Ikke minst føler du et ansvar for at de skal ha et seriøst sted å gå til for å ta vare på bilen sin. Den absolutt beste følelsen er når noen lurer på om det virkelig er deres bil de har fått tilbake siden den har blitt så fin. Så det er kundene og forpliktelsene som gjør at jeg holder ut, forklarer han. For det er ikke tvil om at det er en tøff bransje, også fysisk.

– Det blir mange tusen arbeidstimer bøyd inntil en bil om man skal gjøre det profesjonelt, og kroppen begynner å kjenne at den har drevet med fysisk arbeid i tjue år snart, deler han ærlig og ler.

– Jeg håper vi er her i mange år enda, og på sikt håper jeg kanskje å få inn noen som er like interessert i dette som det jeg er, avslutter han