VEISALTINGEN HAR ØKT MED 500%

Vinteren er høysesong for bruk av salt på veiene. Bra for trafikksikkerheten, men likevel bilens verste fiende, forteller Øyvind Hoff ved Hoff Bilpleie.

Viktig med ren bil på vinteren
Sommerhalvåret er høytid for bilvask, alle kjører rundt i skinnende blanke bilder. Men det er på vinteren at du bør være mest påpasselig med å holde bilen ren.

−Veisaltingen er svært viktig for trafikksikkerheten om vinteren, det sikrer blant annet godt grep mellom underlaget og dekkene på bilen. Likevel er det en ekstrem påkjenning for bilens lakk og understell, forteller Øyvind.

−Det aller viktigste du som bileier kan gjøre om vinteren, er å vaske bilen regelmessig.

Å vaske bilen regelmessig er kanskje enda viktigere på vinteren enn om sommeren, bilen blir utsatt for mye støv, skitt og ikke minst veisalt på vinterstid.

Se behandlinger som gjør bilen bedre rustet mot veisalt her

−Det aller viktigste du som bileier kan gjøre om vinteren, er å vaske bilen regelmessig. Bruk avfetting annenhver vask, i tillegg bør lakken også beskyttes med polish eller lakkbeskyttelse i tillegg. Du bør ha en regel på å vaske bilen en gang i uken i de verste periodene, mener Hoff.

Saltbruken mangedoblet
På slutten av 90-tallet ble det brukt 60-70 tusen tonn med salt på veiene, vinteren 2017/18 ble det brukt Norge 325 000 tonn med salt på vinterveiene. Dette er en økning på omkring 500%, viser tall fra Statens Vegvesen.

−Utenom boligkjøp er kjøp av bil den største enkeltinvesteringen for folk flest. Derfor er det viktig å ta godt vare på lakken. Hoff Bilpleie fører tre forskjellige typer DiTEC behandling for å bevare lakken best mulig. Med henholdsvis tre, seks eller ni års garanti på behandlingen, forutsett at man er inne til rebehandling, forteller Øyvind.

Lettvasket bil
Med DiTEC lakkbeskyttelse får du en lettvasket bil som er langt lettere å holde ren på vinteren. Lakkbeskyttelsen fra DiTEC er også bestandig mot avfettingsmidler, noe som sikrer enda bedre holdbarhet.

Kontakt oss i Hoff Bilpleie for å sikre bilen din bedre mot skader fra veisalt.


Kontakt

  • DD dot MM dot YYYY
    Gavekortet kan hentes hos oss eller sendes på epost etter betaling med Vipps.